Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Бъркана баница с типово брашно и майонеза

Бъркана баница с типово брашно и майонеза

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Бъркана баница с типово брашно и майонеза
Снимка: Марияна
1 / 2
02/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"За нула време имаме страхотна бъркана баница с майонеза, вижте как и вие да си я приготвите"

Необходими Продукти

  • майонеза - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • ръсеница - за поръсване
  • типово брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сирене - 2 ч.ч. натрошено
  • масло - за намазване на тавата
  • брашно - за набрашняване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим яйцата на стайна температура. В купа слагаме яйцата и ги разбиваме с миксера много добре.

Прибавяме майонезата и разбиваме заедно с яйцата до еднородна гъста гладка смес. Сместа става жълта на цвят.

Пресяваме брашното със сито и добавяме бакпулвера и разбъркваме, за да се смеси добре. Добавяме сол и черен пипер вътре в яйчената смес.

На части слагаме брашното с бакпулвера и разбъркваме с миксера. Натрошаваме сирене на едро и прибавяме към кашата и разбъркаме само с шпатулка. Сиренето да е по-твърдо и не мокро.

Мажем тава с масло и набрашняваме дъното и стените й. Изливаме кашата и заглаждаме с шпатулка, разнасяме равномерно в тавата. Отгоре ръсим обилно с ръсеница.

Печем баницата в загрята предварително на 180 градуса фурна до готовност - приблизително 25 мин.

Вадим и леко като изстине режем на парчета и сервираме. Чудно вкусна, ароматна и мека-става за следобедна и сутрешна закуска.

Бърканата баница с типово брашно и майонеза е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: