Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Кисело зеле с джолан и наденица

Кисело зеле с джолан и наденица

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Кисело зеле с джолан и наденица4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Кисело зеле, шаренко месо и малко наденица за аромат - не гозба, а същинска зимна кулинарна приказка"

Необходими Продукти

  • свински джолани - 2 бр.
  • наденица - 1 парче сурова
  • лук - 1 глава стар
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • кисело зеле - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 9 - 10 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • ориз - 1/4 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тава запържваме ситно нарязания лук, добавяме пресования чесън и нарязаното зеле, разбъркваме добре.

Прибавяме подправките и отново разбъркваме. Наливаме една чаена чаша топла вода. Поръсваме с много малко сол джоланите (защото и зелето е солено), прибавяме ги заедно с наденичката в тавата.

Завиваме с фолио и поставяме в предварително нагрята фурна на 200 градуса.

След около час готвене, добавяме ориза и разбъркваме, ако е нужно добавяме още малко топла вода.

Покриваме с фолиото и поставяме във фурната до готовност. Пет минути преди да извадим ястието, премахваме фолиото за лек загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: