Еклерова торта без печене

Мина ДимитроваМина ДимитроваИноватор232212
18/01/2017
"Не хитруваме - просто намерихме тези готови еклерчета и после се сетихме за тази рецепта, а резултатът го виждате и сами - затова запишете рецептата и да ви е сладко "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 993
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • бисквити - 350 г чаени
  • масло - 125 г краве
  • еклери - 30 - 35 малки с млечен крем
  • крема сирене - 500 г натурално
  • шоколад - 400 г млечен
  • заквасена сметана - 200 г
  • за украса
  • шоколад - 100 г
  • захарни фигурки - от фондан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите в блендер. Към тях добавете разтопеното масло и размесете до получаване на маслени трохи.

Разстиламе сместа на дъното на форма за печене с подвижни стени. Диаметър на формата 24 см. Върху блата нареждаме малките еклерчета предварително сме ги изпекли и напълнили с млечен крем.

Разбиваме крема сиренето с миксер, добавяте предварително разтопения млечен шоколад на водна баня и продължаваме да бъркаме. Накрая прибавяме заквасената сметана.

Тази смес изсипваме върху еклерчетата равномерно. Оставяме тортата за няколко часа в хладилник да стегне. След това се изкарват подвижните стени на формата и се украсява по желание.

Аз разтопих 100 г шоколад на водна баня и направих листа и цветя от захарен фондан. Шоколада разлях по борда на тортата, а цветята и листата наредих в средата.

* Захарните фигурки се разтопяват от крема, затова трябва да се поставят върху тортата, непосредствено преди поднасяне.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар