Начин на приготвяне
1. Блат: Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват със захарта до плътност и към тях се добавят жълтъците един по един, ароматизират се с ванилията. Брашното и какаото се пресяват и се прибавят към яйцата, като се разбъркват внимателно с шпатула.
Тава с размер 35/30 см се застила с хартия за печене, изсипва се тестото, заглажда се и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути (проверявате с клечка). Готовата платка се оставя върху хартията да изстине.
2. Крем: Заквасената сметана, крема сиренето, пудрата захар и кремът се смесват и разбъркват добре с миксер.
3. Платката се обръща, хартията се отстранява и се намазва с крема, като от него се отделя 1/3 за намазване отгоре и украса. Откъм тясната страна в редица се подреждат черешите и рулото се навива.
Намазва се с отделения крем и се поръсва с настърган шоколад. По желание можете да до украсите с няколко черешки и розички от крема.
4. Готовото руло поставяте в хладилника за 1-2 часа.