Пилешки трътки в сметанов сос

10/03/2012
"Не се притеснявайте от калориите в това ястие, те успешно се неутрализират с прилични количества бира "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 734
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трътките предварително попарете в гореща вода. После ги отцедете и подсушете. Посолете ги на вкус, ръснете малко черен пипер и сложете да се изпържат в сгорещено олио, като ги разбърквате.

За сметановия сос запържете брашното в разтопеното масло и постепенно, бъркайки с тел, разредете с топлото мляко. След това долейте също предварително затоплената сметана и овкусете със сол, черен и бял пипер и добавете лимоновия сок.

Щом сосът кипне, върнете тигана с изпържените трътки на котлона и долейте към тях сметановия сос. Готви се при непрекъснато бъркане за 10 минути. Накрая се снема от огъня и се поднася порция пилешки трътки в сметанов сос, поръсена с малко пресен накълцан магданоз.

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Боян
Боян
19.07.2013 19:30
Обожавам ги!
0
0