Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени хлебчета»Питки със зеленчуци

Питки със зеленчуци

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Питки със зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Харесваме питки, но предпочитаме питки с вкусен пълнеж"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 и 1/4 ч.ч.
  • яйца - 1 бр. +1 белтък
  • олио - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 с.л. суха
  • брашно - 4 ч.ч.
  • За плънката
  • чушки - 2 бр. печен пипер, червен
  • чушки - 2 бр. печен пипер зелен
  • гъби - 200 г
  • маслини - 50 г
  • лютеница - 100 г
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стоплете млякото, но да не е горещо. Добавете в него захарта и сухата мая.

В съд за месене разбийте яйцето и белтъка, добавете олиото, прясното мляко с маята, солта и брашното.

Омесва се еластично тесто, което трябва да се покрие с кърпа или стреч фолио и да се остави да втаса около 2 часа.

Нарежете печените пиперки на ситно. Гъбите нарежете и задушете в тиган с малко олио. Маслините обезкостете и нарежете на дребно. Смесете пипера, гъбите и маслините и разбъркайте хубаво.

Вземете от тестото парче и го разстелете на дланта си, намажете с малко лютеница и наредете от зеленчуците и го свийте на топка. Захлупете със събраните краища надолу. Продължете така с всички питки.

Намажете вкусните пълнени питки със разбития жълтък и оставете на втасат отново около 30 минути.

Пекат се на 180-200 градуса до готовност. Питките със зеленчуци са страхотни, опитайте ги.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: