Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Десерт с кифлички и карамел

Десерт с кифлички и карамел

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Десерт с кифлички и карамел
Снимка: Veselina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Знаете ли защо се радваме на сухите кифлички и старите кроасани? Защото от тях става великолепен десерт"

Необходими Продукти

  • кифлички - 6 бр. малки с шоколадов крем
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 800 мл
  • захар - 2/3 ч.ч
  • ванилия - 2 бр.
  • захар - 5 бр. за карамел
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем кифличките на шайби. В подходящ тиган или малка тенджерка слагаме захарта да се карамелизира, като поразбъркваме в началото.

Изкарваме яйцата на стайна температура, заедно с прясното мляко. В купа разбиваме яйцата и захарта с телена бъркалка енергично до пухкав крем.

Към тях добавяме прясното млякото на струйка. После добавяме 2 ванилии и разбъркваме всичко отново.

След като стане карамелът, го изсипваме на дъното на форма за кекс с дупка. След като изстине, подреждаме шайбите от нарязаните кифлички една до друга.

Където се е получило дупка, запълваме си пак с парчета от кифлички. После заливаме отгоре кифличките, които наредихме, с яйчената смес.

Печем на водна баня във на 180 градуса в загрята фурна. След като изстине сладкишът, го обръщаме обратно върху голяма чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: