Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Бързи гювечета в микровълнова

Бързи гювечета в микровълнова

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195441642
Бързи гювечета в микровълнова5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Докато едното се пече - приготвяте другото! Така обядът ще бъде готов за минути"

Необходими Продукти

  • картофи - 2 бр. средно големи
  • сирене - 200 г
  • маслини - без костилки 100 г
  • колбас - 200 г
  • царевица - 50 г
  • кисели краставички - 4 бр.
  • домати - от консерва - 8 с.л.
  • масло - 40 г
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите трябва да са предварително сварени. За всяко гювече е необходимо по половин едро нарязах картоф. Едро нарязан, защото по време на ядене, когато се разбърква гювечето, картофът се рони и за да не стане на пюре се реже на едро.

На дъното на всяко гювече се слага малко масло, отгоре се редят картоф, нарязано на хапки сирене и маслини.

Ако маслините са големи се режат на половинки. Не се слага сол, защото сиренето и маслините обикновено са си достатъчно солени. Следва колбасът също нарязан на половина, малко царевица и по една кисела краставичка, нарязана на колелца.

Най-отгоре се слагат 2 с.л. консервирани домати. Така приготвеното гювече се слага в микровълнова фурна за 1 мин. на максимална мощност.

След 1 мин. се чуква едно яйце и се връща в микровълновата за още 2-3 мин. докато яйцето стане готово. Тези гювечета са бързи, защото докато едното гювече се готви в микровълновата, вие приготвяте второто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: