Начин на приготвяне
В сух тиган запечете леко кокосовите стърготини. Обелете ябълките и ги нарежете на дребни кубчета, след което ги прехвърлете в купа.
Добавете към тях орехите, кокосовите стърготини, захарта, орехите, канелата, стафидите и портокаловата кора. Всички продукти трябва да се смесят хубаво.
Бутер тестото се изважда, малко преди да започнете да работите с него. Нарежете го на квадрати, които са с приблизителни размери 10х10 см.
Поотделно разбийте белтъка и жълтъка. Краищата на всяко едно квадратче намажете с малко от разбития белтък.
Сложете от пълнежа в средата на квадратите и внимателно загънете под формата на руло или триъгълник – както ви е по-удобно. Притиснете краищата с пръсти, след което и с вилица.
Наредете тригуните в тава с хартия за печене. Отгоре ги намажете с разбития жълтък. Поръсете с филирани бадеми. Печете в загрята на 200 градуса фурна за 20-30 минути.
Ябълковите тригуни с кокосови стърготини са готови.