Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тригуни»Ябълкови тригуни с кокосови стърготини

Ябълкови тригуни с кокосови стърготини

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Ябълкови тригуни с кокосови стърготини
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ароматът на тези вълшебно вкусни тригуни ще събудят всички много по-ефективно от часовник"

Необходими Продукти

  • кокосови стърготини - 2 с.л.
  • портокалова кора
  • ябълки - 2 бр.
  • орехи - 3 с.л смлени
  • бутертесто - 250 г
  • стафиди - 2 с.л. шепа
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 3 с.л..
  • яйца - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сух тиган запечете леко кокосовите стърготини. Обелете ябълките и ги нарежете на дребни кубчета, след което ги прехвърлете в купа.

Добавете към тях орехите, кокосовите стърготини, захарта, орехите, канелата, стафидите и портокаловата кора. Всички продукти трябва да се смесят хубаво.

Бутер тестото се изважда, малко преди да започнете да работите с него. Нарежете го на квадрати, които са с приблизителни размери 10х10 см.

Поотделно разбийте белтъка и жълтъка. Краищата на всяко едно квадратче намажете с малко от разбития белтък.

Сложете от пълнежа в средата на квадратите и внимателно загънете под формата на руло или триъгълник – както ви е по-удобно. Притиснете краищата с пръсти, след което и с вилица.

Наредете тригуните в тава с хартия за печене. Отгоре ги намажете с разбития жълтък. Поръсете с филирани бадеми. Печете в загрята на 200 градуса фурна за 20-30 минути.

Ябълковите тригуни с кокосови стърготини са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: