Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Манджи»Манджичка от бакла с ярешко

Манджичка от бакла с ярешко

Манджичка от бакла с ярешко
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Толкова вкусна манджа, че веднага отиваме да си сипем още една чиния"

Необходими Продукти

  • ярешко месо - 1 кг
  • бакла - около 600 г на зърна
  • лук - 1 глава (средна)
  • пушен червен пипер - 1 к.л
  • червен пипер - 1 с.л сладък
  • черен пипер - щипка
  • джоджен - сух или пресен
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на големи порции, обелете лука и нарежете на едри парчета.

Сложете олио в тенджера и започнете да пържите месото като към края сипете лука и още малко пържите.

Добавете пипера и долейте вода. Оставете да къкри след което добавете баклата на зърна.

Варете докато месото започне да се отделя от костта. Овкусете със подправките и варете до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: