Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Лесно печено ярешко с картофи

Лесно печено ярешко с картофи

МаринаМарина
Помощник Готвач
933871321
Лесно печено ярешко с картофи
Снимка: Марина
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Поръсете с пресен магданоз току що изпеченото ярешко с картофки и поднесете с хубаво червено вино"

Необходими Продукти

  • ярешко месо - 1 кг
  • картофи - 500 г дребни
  • сол
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • олио
  • масло - 50 г
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте ярешкото месо. След това го намажете хубаво с олио и вече смесените подправки. Сложете месото в тава, като на дъното ѝ сипете 1 ч.ч. вода.

Покрийте го с фолио за печене. Сложете месото във фурната и го печете с фолиото около 1 час. През това време измийте и обелете дребните картофи.

След като е изминал 1 час, извадете месото и махнете фолиото от него. Прибавете картофите, като нарежете върху тях маслото на малки кубчета.

Върнете отново тавата (но вече без фолиото) и печете още един час, като периодично я вадите, за да обливате месото с пуснатия сос. Когато всичко е изпечено, поръсете картофите със ситно нарязания пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
ауууу че вкусно изглежда. Отбелязвам си за великден :)
11.04.2016 06:19
Марина
Марина
Ами то и нашето беше предвидено за тогава, но не успяхме да устискаме :)
10.04.2016 17:43
NEVI
NEVI
Много харесвам ярешко месо моята мила майка ги отглежда и всяко лято си прибирам по едно яренце във фризера:) пазя си едно бутчета сега за Великден и ще споделя и моята рецепта :))
10.04.2016 17:29
1