Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Лесни новогодишни меденки

Лесни новогодишни меденки

ДониДони
Новак
52014
Лесни новогодишни меденки
Снимка: Дони
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
40
"Меденките - ясно, но за украсата ще трябва доста да се постараете"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - 5 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • канела - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медът се разбива с двете лъжички сода бикарбонат.

Към него се прибавят яйцата, захарта, канелата, ванилиите и олиото.

Брашното се добавя постепенно. Меси се средно меко тесто, разточва се кора и се изрязват кръгли меденки от нея.

Пекат се на 180 градуса за 15-20 минути. Украсяват се по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Ех, че пъстри... Браво
02.09.2022 10:59
Анонимен
Анонимен
Много сполучлива рецепта. Наложи се да добавя допълнително количество брашно и олио, понеже ми лепнеше тестото. Но крайния резултат е чудесен!
01.09.2022 10:28