Начин на приготвяне
Разбивате яйцата със захарта, добавяте меда и олиото. После се слага канелата и след това постепенно се добавя брашното, смесено със содата. Трябва да получите средно меко тесто, което да не лепне.
Оформяте малки топчета с размер на голям орех, които нареждате в тави с разстояние помежду им, защото при печене се удвоява обемът им. Пекат се на 180 градуса при предварително загрята фурна, докато добият златист загар.
Трябва да ги оставите да изстинат добре и с помощта на остро ножче или малка лъжичка се издълбава максимално всяка меденка. Първоначално меденките са много твърди, а вътрешността им изглежда леко не добре опечена.
Трохите от издълбаните меденки се смесват със съставките за пълнежа и се разбърква добре до получаването на еднородна смес. С нея напълнете издълбаните меденки и слепете по две. Оставете да престоят, за да омекнат.
Коментари