Начин на приготвяне
Разбъркваме в купа - яйцата, меда, захарта, сусамовия тахан, шарлана и содата. Постепенно добавяме брашно и замесваме тесто.
Оформяме топчета, които сплескаваме леко между дланите, като е препоръчително ръцете да са намазнени с малко шарлан, за да не залепва тестото по кожата и да не разваля формата на сладките.
Подреждаме ги на разстояние /тъй като уголемяват размера си по време на печенето и ако са наблизко, може да залепнат едни за други/ в предварително намазана с шарлан тава.
Печем меденките на 180-200 градуса за 10-15 минути, без да чакаме да покафеняват много. Дори да са прекалено меки, като ги извадим от фурната - това не е проблем, понеже те бързо се стягат и стават пухкави и леко хрупкави.
Чудесни меденки със сусамов тахан! Подходящи за весели събирания и партита, особено детски, защото са любими на децата!
Чудно Вкусно!