Начин на приготвяне
Лесни меденки, с които всеки ден е празник у дома.
Разбиваме яйцата, като добавяме захарта, меда и киселото мляко. След това добавяме олиото, канелата и бакпулвера и бавно сипваме брашното. В зависимост от големината на яйцата може да поеме повече от 700 г брашно или по-малко.
Месим, докато стане мека топка тесто и оставяме да почине. След това правим топчета от тестото, които печем на 200 г в загрята фурна, докато порозовеят.
След като изстинат медените топчета, издълбаваме сърцевината, като я смесваме със конфитюр по избор - шипки, сини сливи или такъв какъвто обичаме, като следва да стане гъста каша. Тук по желание можем да добавим и смлени орехи. Така издълбаните меденки стават много вкусни.
След това запълваме кухините и слепяме меденките.
Коментари