Крембо

ДониДони
Новак
52014
Крембо
Снимка: Дони
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
20
"За десерт ли ще ги пазите или ще ги поднесете с кафето"

Необходими Продукти

  • бисквити - 1 пакет Роден край
  • За крема
  • белтъци - 4 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • желатин - 1 пакет от 10 г
  • За глазурата
  • шоколад - 50 г
  • сладкарска сметана - 1/2 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За крема: Белтъците и захарта се разбъркват на водна баня докато захарта се разтопи, след това се разбиват с миксер докато стане крем, добавят се ванилиите.

Желатинът се залива с 4 с.л. студена вода за 10 минути, после се разтопява на водна баня, налива се на тънка струя към белтъчния крем, разбива се миксер, след това кремът трябва да се охлади и да започне да се желира. Като се разбърква не трябва да се образува коричка.

Нареждаме бисквитите върху хартия за печене, белтъчният крем не трябва да е много стегнат, за да може да се шприцова, готовите шприцовани бисквити се слагат в хладилник да се стегнат.

През това време се приготвя глазурата. Сметаната, шоколадът и олиото се слагат в съд на котлона, бъркаме докато се стопи шоколадът. Поливаме крембо бисквитите с глазурата и отново връщаме в хладилника .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: