Бешамелов сос за мусака

Дебелата БертаДебелата БертаДжедай126146
11/03/2012
"Сочен и ароматен бешамелов сос, който превръща обикновената мусака в гурме изкушение!"
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо52 651
  • Преглеждания за месеца376
  • Преглеждания за седмицата136
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и запържете брашното при непрекъснато бъркане.

Доливайте и бъркайте с топлото прясно мляко, добавете 2 щипки сол. И снемете от котлона.

При непрекъснато бъркане се добавят едно по едно яйцата, но след като сосът се е поохладил.

Залейте с бешамеловия сос мусаката и сложете да се запече.

Рейтинг

5 3
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Milena Blanck
Milena Blanck
18.11.2019 14:13
При мен не се получи с дадените грамажи. Масло ми трябваше повече както и прясно мляко освен това по моя вкус малко повече сол трябваше да сложа. В крайна сметка съм много доволна от резултата получи се перфектно. Благодаря за рецептата.
0
0