Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Пърленки със зелен лук и кашкавал

Пърленки със зелен лук и кашкавал

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Пърленки със зелен лук и кашкавал
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
21/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10-15
"Вместо питка или хляб - ще хапнем пърленки"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч. гореща
  • зелен лук - 8 стръка
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и го поставяме в купата, в която ще месим пърленките. Върху брашното изсипваме горещата вода и започваме да месим до меко тесто. Покриваме го със стреч фолио и го оставяме за 1 час. Лука нарязваме на ситно.

Овкусяваме лука със сол и черен пипер. След това разделяме на равни топки. Всяка топка разточваме на тънко в кръг и поръсваме с около 1 лъжица лук.

След това завиваме на руло и след това пак завиваме в на охлюв. Полученото охлювче разточваме с на тънко.

Печем на тефлонов тиган, предварително загрят и намазан с олио. Когато обърнем пърленката да се пече от другата страна, горната която вече е изпечена се поръсва с настърган кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: