Сладкиш с плодова плънка

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Сладкиш с плодова плънка
Снимка: Марина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Приготвили сме и кафе, и чинийка за сладкиша, чакаме го само да излезе от фурната, а вие си запишете рецептата, защото е великолепен"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 600 г
  • масло - 180 г
  • краве мляко - 100 мл
  • пудра захар - 50 г
  • яйца - 1 бр.
  • За плънка
  • ябълки - 1 кг
  • захар - 200 г
  • сухар - 2 бр. филии
  • канела - 1 ч. лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Плънка - в купа слагаме настъргани ябълки, захар, канела и ситно счукани сухари.

Тесто - захар, масло и жълтък се трият с дървена лъжица докато станат на трохи.

Разбъркваме после с млякото и сместа прибавяме към брашното. Месим хубаво тесто и го разделяме на две части.

Едната част я разточваме на кора от 0. 5 - 1 см , която я слагаме в намазана с масло тава. Върху нея разстиламе готовата плънка. Разточваме и другата кора от другата половина на тестото, и я слагаме върху плънката.

Сладкишът го печем в умерена фурна, и като е почти готов намазваме го отгоре с разбит белтък. След което отново го слагаме във фурната за 5 минути. Поднасяме го поръсен с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: