Таралежко

ДарияДария
Новак
12551279
Таралежко
Снимка: Дария
1 / 3
21/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Таралежко, носиш ли и бира?"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кайма - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • масло - 80 г
  • химайласка сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • За украса
  • моркови - 1 бр.
  • краставици - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • маслини - 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сваряват картофите. Намачкват се, добавя се масло и се овкусяват със сол и чубрица.

Каймата се смесва с една глава лук, нарязана на ситно. Добавя се сол, черен пипер и чубрица и се разбърква добре сместа за кюфтенцата. Оформят се малки топчета и се пържат в силно нагрято олио, докато са готови.

След това следва оформянето на таралежа. Първо се оформя тялото на таралежа с картофеното пюре. След като сме готови с тялото, се захващаме с бодлите. Всяко кюфтенце забождаме на клечка за зъби, слагаме по избор червена чушка, морков или краставица също на клечката и след това се забива върху тялото. Това се прави, докато не се покрие цялото тяло в кюфтенца.

За украса на очите и носа използваме маслини. Режем ги в нужната форма и ги поставяме върху картофенето пюре. За трева около таралежа използваме една краставица, като я нарязваме на ленти. От моркова правим цветя, като режем моркова на шайби и оформяме цветето с нож.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: