Начин на приготвяне
В купа смесете брашното, яйцето, бадемовото мляко, ванилията, какаото и канелата.
Към тях постепенно добавете предварително разтопеното масло.
Добавете желаното количество мед.
Започнете да бъркате. С търпение ще се получи приятно тесто. Ако е твърде меко за оформяне, добавете още малко брашно. Ако сместа е твърде суха, добавете още малко вода или бадемово мляко.
Вземете малки количества от сместа и оформете топчета с ръце. След това оформете топчето, като издърпате леко, за да се получи таралежова муцуна.
Подгответе си подходяща тава, покрийте я с хартия за печене и подредете сладките таралежи с муцуни, прилепени с лек натиск към стената на тавата. Печете във фурна на 150 °C до готовност.
Оставете таралежите да се охладят.
Разтопете шоколада с готварската сметана на водна баня до получаване на гъста шоколадова кашичка.
Потапяйте всяко таралежче в шоколадовата каша, там където ще са му бодлите, и поръсвайте със смес от чия и ленено семе. Може да добавите и цветни пръчици към бодлите.
С помощта на клечка за зъби, нарисувайте очи и муцунки от шоколадовата смес.
Оставете ги за 8 часа на стайна температура, след това са готови за поднасяне.
Тези таралежки с чия и ленено семе са идеални за закуска, междинно хранене хранене като вкусен снак или като десерт за детско парти!
Ако тези таралежки ви харесват, опитайте непременно и някои от другите ни емблематични рецепти за ретро сладки като тези домашни прасковки или сладките котешко езиче.