Начин на приготвяне
Картофени кюфтета: В дълбок съд сваряваме картофите. Още горещи ги обелваме и намачкваме.
Добавяме 200 грама настъргано сирене, счупваме две яйца, прибавяме чубрица, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме добре сместа и я поставяме в хладилник за два часа.
След като изтекат тези два часа преминаваме към тяхното пържене. Оформяме картофени кюфтета, като ги овалваме леко в брашно и пържим в загрято олио докато получат оранжев загар.
След като ги изпържим ги поставяме на кухненска хартия, излишната мазнина да се отнеме.
Ябълково пюре: Измиваме, обелваме и изчистваме 750 г ябълки. Нарязваме ги на дребни кубчета около 1 см и ги поставяме в подходяща големина тенджера от йенско стъкло.
След като сме сложили вече ябълките, добавяме 200 мл вода. Ябълките ги задушаваме в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Пекат се около 25 минути, изкарваме ги, прибавяме 8 супени лъжици захар, леко разбъркваме и отново ги вкарваме във фурната за 5 минути.
След като ябълките са готови ги оставяме на страни да изстинат, след което с блендер ги пасираме докато се получи гладко пюре.
Картофените кюфтета с ябълково пюре са страхотни!