Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешко филе с авокадо и гауда

Пилешко филе с авокадо и гауда

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Пилешко филе с авокадо и гауда
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 5
31/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 1 бр.(пеперуда)
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 100 г
  • сухари - 3 - 4 бр.
  • масло - 30 г
  • магданоз
  • босилек
  • сол
  • зехтин
  • авокадо - 1 бр.
  • гауда - 50 г
  • домат - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвам пилешките гърди на две, после още на две по дължината на филенцата, така че от една пеперуда да се получат 4 порции.

Разбивам двете яйца, прясното мляко, брашното, като разделям всичко в отделни съдове и собственоръчно направената галета.

За галетата сложих сухарите в блендера с магданоза, босилека и маслото.

Започнах да потапям филетата в брашното, в яйцата с млякото и после в галетата. Оттам в намаслената тавичка. Полях ги със зехтин и ги мушнах във фурната за 30-тина минути.

Като се запекоха, резнах на тънко авокадото, резенчета домат и настъргах гаудата, върнах само за 5 минути, колкото да се разтопи сиренето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: