Вита баница с праз и сирене

Таня ЛевеноваТаня ЛевеноваГотвач234663783
22/01/2017
"Вадете праза и не се ослушвайте, щом ще правим баница, да я направим както трябва "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 089
  • Преглеждания за месеца4243
  • Преглеждания за седмицата1162
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави плънката за баницата, като празът се нарязва на не много едри парчета,

заедно със зелената част.

След това се поставя в тиган на котлона и с 3-4 с.л. олио се запържва до полуготовност.

Маха се от котлона и се добавят киселото мляко, сиренето и две от яйцата. Сместа се разбърква внимателно, за да не се стопи сиренето. Така плънката е готова за употреба.

Корите се отварят от пакета и на всяка се ръси по 3-4 с.л. от сместа - или навсякъде, или само в долния край на кората.

Внимателно се прехлупват двата дълги края на кората към средата и след това се навива руло. Първото се завива на охлюв и се поставя в средата на тавата /30 см/.

Всяко следващо руло направено по същия начин се навива около първото.

Когато корите са навити се поливат с 2 разбити яйца в 100 мл вода и 1-2 ч.л олио.

Витата баница се изпича в умерена фурна /180градуса/ за около 40 минути до приятен загар.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар