Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата и прибавете киселото мляко, смесено със содата, разбъркайте. Отделно натрошете сиренето. С част от маслото намажете тавата.
Отворете пакета с Одрински кори, разрежете корите през средата на две (защото са големи).
Всяка половина намажете добре с яйчената смес навсякъде и поръсете с натрошено сирене.
Навийте кората откъм заоблената част към равната на руло и завийте на охлюв в средата на тавата. Така процедирате и с останалите кори, като ги навивате около получения охлюв.
Оставете малко от яйчената смес и намажете баницата отгоре, като използвате четчица.
Нарежете маслото на кубчета и разпределете отгоре на витата баница. Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до златисто кафяво, за около 35 минути.
Изведете готовата баница от фурната, поръсете със студена вода и завийте с чиста кърпа, за да се задуши. Изчакайте така за 10 минути и сервирайте топла за закуска.