Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с банани, киви и сметана

Торта с банани, киви и сметана

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Торта с банани, киви и сметана
Снимка: Марияна
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
90 мин.
Порции
16
"Плодовите торти са върхът! Опитайте и това апетитно предложение с банани и киви"

Необходими Продукти

  • яйца - 8 бр.
  • захар - 1 ч.ч
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • банани - 3 бр.
  • киви - 4 бр.
  • сметана - 300 мл. сладкарска
  • шарени пръчици - 2 малки пакетчета
  • пудра захар - 3 с.л
  • сок - от компот от праскови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкарваме си яйцата задължително на стайна температура час преди да почнем да приготвяме тортичката. Слагаме едно по едно яйцата в суха голяма купа и разбиваме с миксер продължително. Прибавяме захарта и пак продължаваме да разбиваме с миксера.

Слагаме в съд 1 ч.ч брашно, 1 бакпулвер, 1 ванилия малко пакетче. Пресяваме със сито брашнената смес. Постепенно прибавяме брашното в купата при яйцата и разбиваме.

Приготвяме си кръгла тава или форма за торта с диаметър 28 см. Изрязвам си хартия за печене със същия диаметър. Слагаме на дъното и изливаме сместа. После я заглаждаме с шпатула. Печем до готовност във загрята на 160 градуса. Проверяваме с клечка дали се е изпекло добре.

Махаме ринга, обръщаме обратно върху кърпа. Махаме внимателно от блата хартията на за печене. Като изстине го режем на две части с конец за рязане на блатове или с подходящ нож. Едната я режем малко по дебела от другата. Първо редим по-тънкия, след това и по-дебелия. Поне аз так си го правя.

Разбиваме заквасената сметана и 3 с.л пудра захар в купа до пухкав крем. Слагаме блага в голяма тортена чиния или табла - голяма и кръгла. Леко поливаме блата с компот, с помощта на супена лъжица. Нанасяме от крема на равен и гладък пласт.

Почистваме от кората кивитата и ги нарязваме на кръгчета на тънко. Редим от кивитата върху крема. Следва пак крем. Слагаме втория кръг. Поръсваме със сока то компота. Нанасяме от крема слой. Нарязваме бананите на кръгчета.

Нареждаме бананите върху крема. Следва пак крем. Слоевете крем, които слагаме на етапи, са тънки, равни като количество. Последният за завършек е по-дебел. Заглаждаме го и него. Оставаме си малко, за да я намажем отстрани. Мажем я с шпатула или нож.

Слагаме в хладилника тортата. Вадим я, след 2-3 часа я поръсваме със захарни цветни пръчици за украса. Като е стегнала и си е поела от сок, аромати, вкусове я режем на триъгълници.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: