Мешана Сръбска Скара

Диана АндроваДиана Андрова
Готвач
154
468
308
207
1
21/02/2018
"На сръбската скара най-много ни харесва, когато някой ни пита искаме ли втора порция "
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 035
  • Преглеждания за месеца68
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • За кебапчетата
  • свинско месо - 700 г смляно
  • телешко месо - 400 г смляно
  • агнешко месо - 200 г смляно
  • лук - 1 голяма глава, много ситно нарязан
  • чесън - 2 скилидки, пресовани
  • морска сол - 1 с. л. смляна
  • черен пипер - 1 ч. л.
  • червен пипер - 2 с. л.
  • лют червен пипер - 1 ч. л.
  • магданоз - 6 с. л. ситно нарязан
  • зехтин - 3 с. л.
  • сода бикарбонат - ½ ч. л.
  • газирана вода - 180 мл
  • За плескавицата
  • телешка кайма - 800 г (най - добре от бут и с около 5% мазнина)
  • кашкавал - 100 г, нарязан на ситно
  • бекон - 100 г, нарязан на ситно
  • лук - нарязан на ситно (на вкус, по желание)
  • лют червен пипер - по желание
  • сол
  • черен пипер
  • За шишчетата
  • свинско месо - 300 г
  • чушки - 1/2 малка червена чушка +1/2 малка зелена чушка
  • лук - 1/2 малка глава
  • бекон - 100 г пушен
  • черен пипер - 2 щипки смлян
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кебапчетата: Всички продукти омесвам много добре, докато оформя пластична еднородна маса.

Каймата слагам в хладилника да почине поне 2 часа или за една нощ. Оформям продълговати кебапчета с дължина 10 см. За да не лепне каймата, ръцете непрекъснато ги топя в купа със студена вода.

Плескавицата: Всички продукти омесвам много добре с каймата. Оставям да отлежи поне 2 часа или за една нощ.

Оформям 4 големи кюфтета с дебелина около един пръст.

За шишчетата: Нарежете месото, чушките, лука и бекона на еднакви по големина квадрати. Подредете нарязаните продукти на дървен шиш. Печем всичко на скара до готовност и сервираме с айвар.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар