Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Лападена супа със застройка

Лападена супа със застройка

ГерганаГергана
Новак
107222
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Пролетна супа с лапад - откога чакаме да излезе зеленото, че да се поглезим"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • лапад - 500 г
  • ориз - 1 к.ч.
  • за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаната глава лук и нарязаният на кубчета морков се варят в тенджера с малко водичка.

След като омекнат зеленчуците се поставя предварително задушеният лапад, който сме нарязали на ситно. Заливаме с вода, поставяме 1 к.ч. ориз и оставяме да ври 20 мин.

След това супата се застройва с 1 яйце разбито с 3-4 с.л. кисело мляко. Отгоре поръсваме зеленчуковата супа със ситно нарязан магданоз. Да ви е сладко!

Лападената супа със застройка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: