Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Лападена супа с агнешко

Лападена супа с агнешко

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
31120563
Лападена супа с агнешко
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"За да не е постна, добавяме и агнешко към лападената супа, но вие може да си я хапвате и без него"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 300 грама без кост
  • зелен лук - 2 стръка
  • лапад - 150 грама замразен
  • домати - 1
  • фиде
  • джоджен
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1 щипка
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • брашно - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • масло - краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешкото и го нарежете на малки резени. В тенджера сипете 3 лъжици олио и запържете агнешките хапки. Овкусете с черен пипер и добавете 2 стръка нарязан лук.

Добавете и червен пипер, налейте топла вода. Щом агнешкото се свари хубаво, добавете размразения и наситнен лапад, както и фиде.

След 5 минутки добавете магданоз, джоджен и обеления и наситнен домат. Посолете и варете още няколко минути. При необходимост долейте още топла вода към агнешката супа.

Смесете 1 чашка кисело мляко с жълтък и лъжичка брашно. Налейте към тях част от супата и щом се темперира изсипете цялата застройка вътре.

Лападената супа с агнешко е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ники
Ники
Обожавам,страхотно изглежда.
20.01.2021 09:53