Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинско месо с гъби и заквасена сметана

Свинско месо с гъби и заквасена сметана

Свинско месо с гъби и заквасена сметана
Снимка: Анонимен
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"На диета сме, затова ще го хапнем без гарнитура"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г бут или плешка
  • гъби - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • заквасена сметана - 150 г
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • олио - или др. мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на хапки и се запържва.

Добавят се нарязаните на полумесеци гъби и лук и се задушава.

Когато зеленчуците са готови се слагат подправките и заквасената сметана.

Сметаната не трябва да завира. След това пърженото свинско е готово за сервиране.

Свинското месо с гъби и заквасена сметана е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: