Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско месо със сметана и хрян

Свинско месо със сметана и хрян

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Свинско месо със сметана и хрян1 / 3
22/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • хрян - 1 с.л. (настърган)
  • сметана - 400 гр (заквасена)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се сварява в подсолена вода с дафиновия лист и черния пипер. Когато се свари добре, се изважда от бульона и се отцежда.

След като изстине, се нарязва на филии, и се залива със сметаната и хряна, които са смесени предварително. Поднася се на плато, гарнирано с венец от задушени зеленчуци или кисели краставички и моркови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: