Ароматно свинско мезе

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Ароматно свинско мезе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Да знаете колко вино се пие с това мезе, второ буре ще отидете да отворите"

Необходими Продукти

  • свинско месо - това, което е от външна част на ребрата)
  • сол - 500 г
  • вода - 3 л
  • червен пипер
  • лют червен пипер
  • чубрица
  • мащерка
  • риган
  • сминдух
  • самардала
  • карамфил
  • чесън - на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Не пиша количество на никоя от подправките, защото зависят от количеството месо и от личните предпочитания. Месото трябва да кисне 24 часа във водата с добавена към нея сол.

Точна на двадесет и четвъртия час се изважда и оставя 20 - 30 минути да се окапе.

През това време всички подправки се изсипват в блендер или мелничка и е смилат на супер дребно.

Когато месото е готово, се слага в тава и се посипва с подправките. Трябва да се оваля хубаво в тях, за да полепнат по него.

Конче се вдява в игла и се прекарва през месото, за да се направи връзка, за която да се закачи. Закача се на проветрива място без пряка слънчева светлина и съхне така между 15 и 20 дни.

Когато изсъхне, се реже на тънко и се сервира за мезе на червено вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: