Начин на приготвяне
Размиваме маята в хладката вода, прибавяме солта и захарта и разбъркваме. Прибавяме останалите продукти и замесваме средно меко тесто, което оставяме да втаса.
През това време приготвяме плънката: Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в малко мазнина. Слагаме подправките и оставяме да изстине.
След като втаса тестото, разделяме го на три части. Едната част разточваме на кора малко по-голяма от тавата, намазваме с плънката отгоре, слагаме друга разточена кора пак слагаме от плънката.
Най-отгоре слагаме кора и я намазваме с мазнина, малко червен пипер и съвсем малко от плънката, оставаме малко да отпочине за 20 мин.
Нарязваме на триъгълници, преди да сложим във фурната, слагаме да се пече във фурната на 200 градуса.
Коментари