Пилешка супичка с картофи без застройка

Антоанета ХристоваАнтоанета ХристоваНовак
23/01/2017
"Лесна за приготвяне и много вкусна, каквито трябва да бъдат всички пилешки супички "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо737
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме охладено пилешко бутче по-голямо, измиваме го и го слагаме в тенджера да се свари за около 20 мин. Прибавяме и малко сол към водата, докато се вари.

Докато се вари бутчето на котлона, си приготвяме останалите продукти. Изчистваме и измиваме ориза. Обелваме 2-3 средно големи картофа и ги нарязваме на малки кубчета. Аз ги режа с размери като за мусака. Измиваме и настъргваме на едрото ренде 2 средни моркова.

Като е сварено бутчето, го оставяме да поизстине.

В тенджера сипваме малко вода и слагам вътре всички зеленчуци да поврат с малко сол.

Обезкостяваме и нарязваме месото на парченца през това време. Добавяме го към врящите зеленчуци и разбъркваме, като доливаме бульона от свареното бутче и оставяме на котлона.

Добавяме черния пипер и зехтин за готвене, кубчето пилешки бульон и оставяме да ври до готовност.

Сервираме, докато е топло.

Приятен апетит.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар