Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават на трохи в блендер. Краве маслото се разтопява в микровълнова фурна и се прибавя към бисквитите. Накрая се добавят и нарязаните орехи. Всичко се размесва и разстила на дъното на тортена форма с подвижни стени.
Бананите се пасират, а шоколадът се разтопява на водна баня. Приготвя се кремът, като в купа се разбива с миксер студеното прясно мляко и кремът на прах първо на ниска степен и след това продължете на висока за около 3 минути.
След това се прибавят разтопеният шоколад и пюрираните банани. Разбъркваме всичко хубаво и добавяме двата желатина, предварително разтворени в малко течност, по указание на опаковката им.
Кремът изсипваме върху бисквитения блат.
Тортата поставяме във хладилника да стегне минимум 4 часа. Изваждаме подвижните стени и украсете със спирали от бял шоколад и парчета банан.