Торта Трюфел

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697168
13/03/2012
"Тази торта е истинско бижу в колекцията ни и не е никак трудна за приготвяне"
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 639
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата разбийте до пухкав крем маслото със захарта, добавете предварително леко разбитите яйца, пресятото брашно с бакпулвера, какаото и щом всичко се хомогенизира, разбъркайте със смлените бадеми. По желание ароматизирайте с ромова есениция.

От тази смес трябва да изпечете 2 еднакви блата един след друг. Печете ги в тава с хартия за печене в умерена фурна, докато клечката излезе суха, но внимавайте да не ги препечете. Първо се охлаждат и след това се маха хартията.

За крема натрошете шоколада в съд и заедно с няколко с.л. сметана го разтопете до хомогенна смес. Останалата сметана разбийте до пухкав сняг, като преди това трябва да е много добре изстудена. След това към нея на тънка струйка и при непрекъснато разбиване добавете поохладения шоколад. Разбийте хубаво крема.

Вземете поднос и сложете първия блат. По желание може всеки блат да разделите на 2 и така ще се получи торта с 4 блата. Напоете блата леко със сок от компот или захарен сироп. Намажете с крема хубаво и разпределете трюфели, които трябва да потънат в крема. Отгоре втори блат, пак напоете и намажете цялата торта с крем и загладете добре. Украсата е по ваше желание - разполовени трюфели, настърган шоколад или поръсете със смес от пудра захар и какао.

Рейтинг

5 9
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Цвети
Цвети
07.04.2015 22:06
5 от 5 звезди
1
1