Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Яхнии»Телешко месо по градинарски

Телешко месо по градинарски

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Телешко месо по градинарски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"По градинарски е кодова название, което подсказва, че е много, много вкусно"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 750 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • домати - 4 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • грах - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • масло
  • вино
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд слагаме ситно нарязаните лук, моркови, картофи и домати. Към тях добавяме граха, маслото и 300 мл вода.

Отгоре слагаме нарязаното на парчета месо и оставяме да се задушава, докато остане на мазнина.

След това прибавяме нарязаните чушки, чесън и отново добавяме вода (около 200 мл гореща).

Ястието се подправя с подправките, сол и вино на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: