Начин на приготвяне
Накиснете сухата чушка във вода, за да се хидратира. През това време обезципете и нарежете на големи кубчета телешкото месо и го оваляйте в черен пипер и 1 с.л. брашно.
Накълцайте лука, праза и чесъна на ситно (може и да ги смелите). Запържете ги до омекване в олиото на умерен огън за около 8 минути. Добавете месото и гответе под капак 5-6 минути с разбъркване от време на време. Не усилвайте огъня, за да не загаря брашното.
Към задушеното телешко налейте виното, бульона, щипка сол, дафиновия лист и карамфила. Захлупете капака на тенджерката и оставете да се задуши 30 минути (температурата да не надвишава 90 градуса).
С остър нож изстържете месцето от хидратираната червена чушка и тази паста прибавете към ястието, заедно с настъргания домат или доматен концентрат и червения пипер.
Нарежете на едро картофите и морковите и също ги сложете при месото. Долейте топла водичка, толкова, че да покрива два пръста продуктите, и отново оставете да се задушава около 40-50 минути или до пълно омекване на месото и готовността на зеленчуците.
След отстраняване от огъня не махайте капака на тенджерата 10 минути, след това поднесете ястието. По желание може да поръсите със накълцан свеж магданоз.
Добър апетит!