Начин на приготвяне
Маскарпонето се разбива с пудрата захар, като количеството ѝ варира според Вашия вкус.
Двата вида сметана се разбиват поотделно. Смесват се, като внимателно разбърквате - стараете се сместа да е пухкава. Прибавете маскарпонето - разбийте, колкото да се хомогенизира сместа.
Пригответе кафето, смесете го с избрания ром и оставете да се охлади.
Пристъпваме към сглобяване на сладкиша. Изберете подходяща форма, така че бишкотите да Ви стигнат за три реда, а крема - за измазване отгоре и отстрани.
Редувате напоени бишкоти и крем. Завършвате с крем, през сито поръсвате обилно с какао.
Поднасяте разкошното тирамису с хубаво кафе и се наслаждавате на освежаващата вкусотия.