Традиционен български сладкиш

Традиционен български сладкиш

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
Традиционен български сладкиш1 / 2
14/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви50 мин.
Общо80 мин.
Порции10-12 парчета
"Традициите трябва да се пазят и предават на следващото поколение! Ето защо Ви предлагаме този Традиционен български сладкиш!"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • яйца - 2 жълтъка + 2 белтъка
  • масло - 170 г прясно
  • захар - 70 г пудра
  • мая - 10 г
  • галета - 1/2 ч.ч. или счукан сухар
  • плодове - 500 г вишни, череши или др.
  • захар - 150 г, за плодовете + 1/2 ч.ч. за белтъците
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа.

След това го разстелете в намазнена и набрашнена тавичка и го сложете да се изпече до златисто оцветяване.

Предварително почистете плодовете от костилки и ги поръсете да престоят за 1 час със захар. Изпечения сладкиш поръсете със сухара, разпределете плодовете със захарта отгоре и предварително разбитите на сняг със 1/2 ч.ч. захар белтъци.

Върнете във фурната да се изпече до порозовяване на белтъка.

Рейтинг

5 6
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: