Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Български коледни сладки

Български коледни сладки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Български коледни сладки1 / 2
17/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
25-30 бр.
"Ако имаше световно първенство по най-вкусни сладки, несъмнено българските коледни сладки щяха да са сред победителите"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • захар - 125 г
  • масло - 125 г меко
  • яйца - 1 брой
  • ванилия - 1 пакетче ванилова захар
  • канела - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л
  • сол - 1 щипка
  • орехи - по 1/4 орех за сладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце.

След това добавете маслото и омесете гладко тесто. Готовото тесто покрийте с фолио и оставете да почине за 1-2 часа на хладно.

Разделете тестото на топки, от всяка топка оформете продълговати салами, всеки нарежете на еднакви парчета.

Парченцата се оформят на топки с големина на орех и се нареждат в малки кошнички за печене или върху тава, застлана с хартия за печене.

Във всяка коледна сладка забодете по 1/4 или 1/2 орех. Сложете да се пекат в загряна фурна на 170 градуса до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
58
45
36
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
канелата не неутрализира ли ванилията ?
28.02.2016 17:35