Начин на приготвяне
Първо се изваждат костилките на измитите череши.
Яйцата и захарта се разбиват с миксера до побеляване. Маслото се разтопява почти до течно и постепенно се прибавя към яйцата, а след това и пресятото брашно заедно с бакпулвера. Добавя се ванилията и се разбърква до получаване на гладко гъсто тесто.
Квадратна тавичка със страни 24/24 см се застила с готварска хартия, така, че от нея да се остави част да стърчи отстрани и нагоре, защото блатът се надува.
От кейковата смес се взема лъжица по лъжица и се сипват една до друга като купчинки на малко разстояние една от друга. Оставя се малко от сместа, която се оцветява с една лъжица какао, и се разбърква.
Кафявата смес се разпределя на няколко места до светлото тесто. Подреждат се черешите с отвора нагоре. Слага се в предварително загрята фурна да се пече на 180 градуса. Пече се 10-12 минути.
През това време ще направим заливката. Сметаната и кремът се разбъркват с пудрата захар и се прибавя яйцето, нишестето и ванилията. С тази смес се залива запеченият кейк и го връщаме във фурната отново. Пече се до готовност още около 30 минути.
Внимателно се изважда от тавичката и се отстранява хартията. Оставя се да се охлади върху решетка. Поизстиналия кейк се поръсва с пудра захар и се нарязва на 12 квадратни парчета.