Начин на приготвяне
Включете фурната да загрява - ако е с вентилатор на 180 градуса, ако е без, на 200 градуса.
В купата на миксера или в отделна сложете двата вида захар и маслото. Разбийте до разтваряне на захарта. Едно по едно добавете яйцата.
В друга купа смесете бакпулвера и брашното и сипете при яйцата. Добавете малко мляко, за да не се получи твърде гъсто тесто. Сипете и черешовия сок.
Пригответе тавичка, в която ще печете черешовия сладкиш. Черешите сипете в гевгир, за да се отцеди излишната течност. Ако са с костилки, ги обезкостете. Сипете в тестото.
Сложете хартия за печене в тавата, изсипете сместа за ароматния кейк и печете за 35 мин.
След като плодовия сладкиш изстине, поръсете с пудра захар.
Немският кейк с череши е чудесна компания за следобедното кафе!