Свежа зимна салата

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Свежа зимна салата2 / 2
25/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
5
"Зимата се ядат такива салати - за да върви и винцето, и ракийката"

Необходими Продукти

  • китайско зеле - 1 малка зелка
  • червено цвекло - 1 глава
  • бяла ряпа - 1 бр
  • моркови - 2 бр.
  • за дресинга
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • зехтин - 2 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Китайското зеле се нарязва на конци. Червеното цвекло, бялата ряпа и морковите се обелват, след което се настъргват на едро.

Зеленчуците се поставят в купа и се разбъркват добре.Поръсват се със сол на вкус и отново се объркват.

Дресингът се приготвя като се смесят изцеденият лимонов сок, зехтинът и балсамовият оцет.

Салатата се поднася полята с приготвения дресинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: