Начин на приготвяне
Загрейте тигана на средно висока температура и поръсете с малко зехтин. Накъсайте карфиола на розички.
Сложете карфиолените розички и сотирайте, докато омекнат добре. Разбъркайте. Добавете още зехтин при карфиола, ако е нужно. Извадете карфиола в купа за кратко докато изстине.
В същия тиган сложете маслото и запържете пилешките филенца до златисто. Обръщайте ги от двете страни.
За да направите дресинга в купичка сложете лимоновата кора, която трябва да се настърже на ситно ренде, лимоновия сок, зехтина, ментата, магданоза и карамелизирания лук. Преди това измийте и нарежете на ситно ментата и магданоза.
Нарязваме чушката на ситно. Разбъркайте добре дресинга. Залейте с дресинга стафидите, спанака, чушката, бадемите, карфиола и пилето.