Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържолки с карамелизиран лук

Пилешки пържолки с карамелизиран лук

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Пилешки пържолки с карамелизиран лук
Снимка: Сия Рибагина
1 / 5
07/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Майсторско изпълнение, което е наслада за всички сетива"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 4 бр. от бут
  • черен пипер - на вкус
  • сол
  • зехтин - 3 с.л
  • бяло вино - 100 мл
  • лимони - 1 бр.
  • мед - 1 с.л
  • риган - 1 к.л
  • за лука
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен лук - 5 глави
  • балсамов оцет - 4 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте пилешките пържолки. В купа смесете зехтина със сока на лимона, черен пипер, сол, риган, мед и вино. Сложете месото в тавичка, залейте го с получената смес и поставете в загрята фурна на 180 градуса за 40 минути до готовност.

През това време направете карамелизирания лук. Почистете и нарежете лука на полумесеци. Загрейте зехтина в тиган на котлона и сложете лука. Запържете до златисто, като периодично разбърквате.

Прибавете захарта, разбъркайте отново и оставете да се карамелизира, накрая добавете сол и балсамов оцет и разбъркайте.

Гответе още няколко минути и махнете от котлона. При поднасяне сложете от карамелизирания лук, отгоре пилешката пържолка и поръсете с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: