Начин на приготвяне
Начукайте пилешките пържолки. В купа смесете зехтина със сока на лимона, черен пипер, сол, риган, мед и вино. Сложете месото в тавичка, залейте го с получената смес и поставете в загрята фурна на 180 градуса за 40 минути до готовност.
През това време направете карамелизирания лук. Почистете и нарежете лука на полумесеци. Загрейте зехтина в тиган на котлона и сложете лука. Запържете до златисто, като периодично разбърквате.
Прибавете захарта, разбъркайте отново и оставете да се карамелизира, накрая добавете сол и балсамов оцет и разбъркайте.
Гответе още няколко минути и махнете от котлона. При поднасяне сложете от карамелизирания лук, отгоре пилешката пържолка и поръсете с магданоз.