Начин на приготвяне
За панировката: Сложете филиите стар хляб в тава застлана с хартия за печене, изсушете ги за около 1 час на 50 градуса, изстиналите сухари натрошете на парчета и смелете в блендер.
Получените трохи ще използвате за панировката на кюфтетата.
Сложете каймата в купа, добавете смлените лук и печени чушки, подправките, яйцето, галетата, омесете добре и оставете за 30 мин. в хладилник.
Извадете каймата, оформете около 15 кюфтета, като в центъра на всяко слагате от топеното сирене.
Всяко готово кюфте оваляйте в трохите от хляба, изпържете кюфтета от двете страни до готовност, отцедете ги върху кухненска хартия и сервирайте с гарнитура по желание.
Кюфтетата с печени чушки и топено сирене са много вкусни.