Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Домашен хляб с люти чушки и зелен лук

Домашен хляб с люти чушки и зелен лук

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Домашен хляб с люти чушки и зелен лук
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
26/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"С толкова вкусни и пикантни хлебчета, няма да се сетите за друго ядене"

Необходими Продукти

  • минерална вода - 1 ч.ч.
  • зехтин - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • суха мая - 2 ч.л.
  • зелен лук - 1 връзка
  • люти чушки - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сипете водата, зехтина, захарта и солта и хубаво разбъркайте. Пресейте брашното с маята и постепенно го сипете в купата, като разбърквате.

Замесете тестото, покрийте го с кърпа и го сложете на топло за 30 мин. Нарежете на дребно парченца перата на лука, чушките ги почистете и ги нарежете на ивички.

Половината от тях замесете в тестото и го ставете да престои на топло още 10 мин. Прехвърлете го върху поръсен с брашно плод и го разделете на равни по големина 3 топки.

Разстелете всяка топка с ръце във форма на правоъгълник. С палец в тях направете леки дупчици. Покрийте ги после с кърпа и ги оставете да починат на топло за 15 мин.

Най-накрая ги намажете с зехтин, поръсете с останалите пера и ивици чушки. Печем в тава, покрита с хартия за печена Загряваме предварително фурната на 200 градуса.

Печем хлебчетата до готовност за около 20-25 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: