Начин на приготвяне
В купа смесете захарта, една лъжица брашно и малко топла вода. Добавете маята, разбъркайте и оставете да шупне.
В тавичка пресейте брашното със солта. С ръце направете кладенче и вътре изсипете активизираната мая.
Лука обелете и измийте старателно. Настържете го на едро ренде и добавете към брашняното кладенче.
Чесъна пресовайте и също прибавете към останалите продукти.
Започнете леко с ръце да замесваме тестото. Загребвайте от страничното брашно към средата до образуване на лепкаво тесто.
Накрая омесете 5 минути и като намажете ръцете си със зехтина.
Оставете тестото за домашния хляб в намалена купа. Отгоре го завийте с фолио и оставете да втаса на топло за минимум 2 часа.
Полученото тесто разделете на четири равни части.
Всяка една от тях омесете за кратко и оформете като питка.
Оставете ги да втасат отново, този пък за половин час.
Леко набрашнете домашния хляб с лук и сложете да изпечете.
Хлябът с лук се пече в предварително зягрята фурна на 180 градуса за около 40 минути