Агнешки котлети с френско грозде

25/01/2017
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешки пържоли - 4 бр.
  • черен пипер
  • бульон - 75 мл. агнешки
  • желе - 1 с. л. от френско грозде
  • домати - 3 бр.
  • гъби - 100 г
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подготвяме агнешкото, като премахваме излишната мазнина и слагаме в купа. Заливаме със сол, черен пипер и олио. Захлупваме го и го оставяме за два часа да се маринова.

Загряваме фурната на 200 градуса.

В голям тиган на силен огън запържваме пържолите, докато покафенеят. Изваждаме ги в плитка тава и запичаме за около 15 минути.

Отделно слагаме бульона в тигана заедно с желето и бъркаме докато желето се стопи. Варим около 4 минути, за да се получи сироп.

Нарязваме доматите на кубчета и го прибавяме към желето. Слагаме гъбите и пържим около 4 минути още, след което заливаме с този сос пържолите.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар